2014. szeptember 25., csütörtök

A lelki egyensúly fontossága

Miért is fontos számomra a lelki egyensúly megléte?
Azért, mert tehetségemet csak így tudom kibontakoztatni, azért, mert lehetőségeimet ez által tudom meglátni és megragadni, azért, mert fizikailag is egészséges maradok, azért, mert a körülöttem élők is jól érzik magukat, azért, mert ebben az állapotban tudok adni és kapni... sorolhatnám még, hogy miért fontos ez nekem.

A lelki egyensúly fenntartása folyamatos munka, önismeret fejlesztés. Mindenki számára alapvető.
Nagyon sokféle módon tudunk tenni ezért, és mivel mi emberek is nagyon sokfélék vagyunk, ezért kinek-kinek más utak a megfelelőek.
Egy jó masszázs, energiafeltöltés, szauna, beszélgetés barátokkal, szakemberekkel, játék a szabadban, sport, hobbi...mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egyensúlyba kerüljünk és maradjunk.

A Bach-virágterápia fő célja, hogy visszaállítsa lelkünkben, testünkben az egyensúlyt. Magunkban hordozott tulajdonságok, környezeti hatások, folyamatos változások olykor kibillentenek minket. Energiaveszteséget okoznak. Olyan is lehet, hogy szinte már nem is vesszük magunkon észre, hogy ilyen energia vesztett állapotban éljük a mindennapjainkat. Csak azt érezzük, hogy valami nincs rendben.

Ha képesek vagyunk arra (és miért is ne lennénk képesek), hogy megfogalmazzuk problémánkat, és azt felelősen vállaljuk, mint sajátot, akkor egy virágterapeuta szakember a tanácsadás során ki tudja választani a megfelelő Bach virágeszenciákat, melyek rendszeres szedésével visszaáll a kívánt egyensúly, és újra önmagunk lehetünk.
A szedés hossza attól függ, hogy mennyire mélyen rögzültek és milyen régóta állnak fenn a megoldásra váró problémák.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése