2014. szeptember 18., csütörtök

Alvászavar felnőtteknél

Az alvászavar olyan formáit, mint az elalvási nehézségek, éjszakai ébredés, nehéz visszaalvás jól orvosolhatjuk egyes Bach-virágeszenciával.

Fehérvirágú vadgesztenye
A Fehérvirágú vadgesztenye sokak által ismert dísznövény. Ennek kivonata segít lecsillapítani a körben járó gondolatokat, melyek miatt nehéz lehet az elalvás. Szintén ez a csepp alkalmazandó abban az esetben is, ha éjszaka felébredünk, és elkezd pörögni az agyunk valamin, amit meg kell oldanunk.

Ha nagyon fáradtak vagyunk, olyannyira, hogy már az elalvás sem megy, akkor az Olajfa eszenciát ajánlom. Lelki-testi kimerültségre ható eszencia, mely ilyen esetben mély, nyugodt alvást eredményez.

Ha stressz gyötör, és ez nehezíti az elalvást , akkor a Szilfa virágkivonat válik be. Ha pedig belső szorongást érzünk, de nem tudjuk megfogalmazni, hogy ez mitől van, akkor a Rezgőnyár cseppeket ajánlom.

Rezgőnyár
 Sokan bizony idegesek is lesznek, attól, hogy nem tudnak időben eladni. Ezért nekik ajánlom a Nebáncsvirágot (türelem virága).

Az eszenciák jól megválasztott keveréke is alkalmazható, abban az esetben, ha egyszerre több tünet is van (pl. stressz, türelmetlenség, idegesség).

A Fehérvirágú vadgesztenye akut probléma esetén (tehát, ha nem rendszeres az elalvási zavar, hanem mondjuk egy idegen helyen töltjük az éjszakát, és így okoz gondot az elalvás) töményebb formában, azaz középhígításban is alkalmazható. Abból max. 3-4 cseppet 1 dl vízben feloldva igyunk meg. Hamarosan álom jön a szemünkre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése