2014. november 10., hétfő

Stressz - év végi hajrá és az ünnepek

Közeledik az év vége. Ilyenkor a munkahelyeken általában nagyobb a hajtás, nagyobb forgalom, jelentések leadása nehezítik a mindennapi munkát. Érezhetjük úgy, hogy összecsapnak fejünk felett a hullámok. Ráadásul otthon sincs túl sok idő lazításra, mert közeleg a karácsony. Nagyon sok helyen a nők gondoskodnak az ajándékokról, a finomságok beszerzéséről, és aztán az ételek, sütemények elkészítéséről.
Az ünnepek elérkezésekor van aki úgy érzi magát, mint egy kifacsart narancs.
A munkahelyi feladatok és az otthoni megnövekedett teendők egyesek vállára óriási stresszt tesz... és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy novemberrel együtt érkezik a ködös párás levegő, mely jó táptalaja a fertőző betegségeknek. Az esetek többségében pedig a nő marad otthon a beteg gyerekkel.

A munkahelyi feladatok elvégzését kikerülni nem tudjuk, a betegségeket sem mindig. Az otthoni teendőkből persze mindig le tudnánk adni, ha..... ha nem lenne lelkiismeret furdalásunk a miatt, hogy nem végeztük el. No persze nem kellene annak sem lenni.

Mindezek megélésének és átélésének segítésére igen jó eszenciakeverékek vannak. Természetesen egyénre szabottan ezek is.
Néhány példát nézve:
- stresszes állapot, úgy érezzük nem tudjuk elvégezni a kitűzött feladatot, e miatt nehezen alszunk, ha felébredünk forognak a gondolataink. Ilyenkor a SZILFA, GYERTYÁN, FEHÉRVIRÁGÚ VADGESZTENYE  keveréke jól jöhet nekünk.

- kimerültek vagyunk, szükségünk lenne plusz energiára: GYERTYÁN, OLAJFA.
- türelmetlenek leszünk egyes helyzetekben: NEBÁNCSVIRÁG.
- úgy érezzük kihasználnak minket, nem tudunk vagy nem merünk nemet mondani: KISEZERJÓFŰ, BOHÓCVIRÁG, VÖRÖSVIRÁGÚ VADGESZTENYE.
- úgy érezzük, hogy a magunkba fojtott feszültségtől mindjárt felrobbanunk: CSERESZNYESZILVA

Kívánom, hogy legyen szép mindenkinek az év vége!
Adjunk le pár feladatot, hiszen többnyire más is van a családban. Ha nem lesz háromféle süti az sem baj, és az sem, ha idén megvásároljuk valahol. Az ajándék is akkor szép, mindenki akkor boldog, ha nincs feszültség, ha mindenki élvezi, hogy együtt a család, és szeretet van.

Az én ajándékom: cseppkeverék kedvezményesen év végéig.

viragterapiagodollo@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése