2015. március 17., kedd

Elsősegély krém

Boltokban kapható Elsősegély krém, én mégis mindig magamnak szoktam keverni. Mint ahogy a talpmasszázshoz használt olajos méhviaszos keveréket is. Figyelek az összetevőkre, tudom, hogy honnan származnak, és főként azért szeretem, mert nagyon beváltak teszteléskor.

Mire alkalmas az Elsősegély krém? Égési sérülések kezelésére, ekcémás bőrfelületek nyugtatására, különböző eredetű bőrön jelentkező foltok eltüntetésére például.
Égés esetén szinte azonnal csillapítja a fájdalmat a krém. Ha ekcémás bőrt kezelünk vagy számunkra ismeretlen eredetű foltot (amit jó, ha lát bőrgyógyász!), akkor az eredmény több hét múlva jelentkezik csak. De, számomra fontos, hogy csak természetes anyagokból áll.

A krémet viszonylag könnyű elkészíteni. Az alapanyag méhviasz (bioboltokban beszerezhető), és szőlőmagolaj (vegyünk jó minőségűt). Fel kell hevíteni együtt, de nem forralni az összetevőket. Így egy folyadékot kapunk. Akkor jó az arány, ha kihűlve inkább folyós vagy zselés az állaga (tipp: kezdjük kis adaggal, hogy megtapasztaljuk az arányokat!). Mielőtt kihűlne teljesen, keverjünk bele 20 ml-es adagba 5 csepp elsősegélycsepp eszenciát és 5 csepp vadalma eszenciát. 

Ezek után már használhatjuk is. Tapasztalataim szerint az így készített keveréket nem kell hűtőben tárolni, hetekig eláll a fürdőszoba szekrényben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése