2015. április 20., hétfő

Hogyan tovább? Döntések meghozatala

Sokan kerülnek választás elé életükben, hogy merre, hogyan tovább. Például az anyák gyermekszülés után. Van, akit nem vesznek vissza munkahelyére, és van, aki önszántából nem akarja folytatni korábbi munkáját, és életvitelét.
A döntés nem mindig egyszerű, sőt sokszor útkereséshez vezet, egy új út megtalálásához.


Bármennyire hihetetlen, de ebben is tudnak segíteni a Bach-virágeszenciák. A működés magyarázata abban rejlik, hogy a megfelelő eszencia visszavezet minket a saját énünkhöz, oda ahol a külső hatások nem nyomják el saját akaratunkat, megérzéseinket, ahol mindent egyben látunk, és tisztán.

Legutóbb ilyen útkeresési, döntéshozatali problémával keresett megy egy fiatal, kisgyermekét még otthon nevelő nő. Merre tovább, jók a megérzései, melyik ötletét kezdje kidolgozni, elköteleződni mellette?
A keverékébe a következő eszenciákat tettem:
  • Rozsnok: segít az útkeresésben, az egy téma/megvalósítás melletti elköteleződésben (ez lehet gyerekeknél a továbbtanulás, pályaválasztás, felnőtteknél életmódváltás, munkahely váltás, új szakma kitanulása, stb.)
  • Szikárka: ez az eszencia a bizonytalanság kiküszöbölését hívatott elősegíteni, valamint ha 2 dolog között ingadozik az ember, akkor ott segít a döntésben.
  • Kékgyökér: véletlen egybeesés a nevével, de valóban a gyökerekhez visz vissza, a saját belső énjéhez, aki mindig tudja mi a jó irány. Segít az intuitív döntéshozatalban, megerősít saját döntéseinkben, hogy ne mindig mástól várjunk megerősítést. (hát nem "csoda", hogy akik kapnak ebből az eszenciából nem mindig jönnek vissza? ... mert megkapták a lökést, amire szükségük volt az adott probléma megoldásához..)
  • Gyertyán: ezt az eszenciát azért adtam, mert a kisgyermek melletti mindennapos helytállás, gondoskodás, és sokszor ugyanolyan napok van, akitől elvonják az energiát. Főleg azoktól, akik korábban dinamikus és változatos munkát végeztek. Kismamáknak gyakran adom ezt az eszenciát.
Az eredmény: 3 hét múlva kaptam visszajelzést, miszerint a döntés megszületett és nagyon jól érzi magát a segítséget kérő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése