2014. november 24., hétfő

"Magának erre van szüksége..." a túlzott lelkesedésről

A túlzott lelkesedés mások számára fárasztó lehet. Többnyire ezt nem veszi észre az, aki meggyőződéssel állítja, hogy ez vagy az a termék számunkra jó. Vagy egy barátnő, aki mindenképpen rá akarja beszélni partnerét, hogy ő is próbálja ki az általa oly nagyra tartott diétát, testmozgást, terápiát, stb.
Az ilyen típusú emberek (Vasfű típus) időnként fanatikusan követnek egy-egy dolgot, eszmét, mindenre jó csodaszer szedését. Az az értékesítési ügynök is ebbe a típusba tartozik, aki házról házra járva akar eladni valami nagyon szuper háztartási berendezést például.
Julian Barnard Bach-virágterápia könyvében így ír erről az alkatról: ".. a vasfű alkatú egyén a külvilággal nincs megelégedve. Az életét mindkét típus  (apróbojtorján) nyomorúságosnak találja , de vasfű a külső okokat keresi, és a szabadulást is a külsődleges, formai dolgoktól reméli."

Milyen érdekes... a Vasfű a fitoterápiában a görcsös feszülések ellazítására, ideges fejfájásra alkalmazzák többek között. 
Vasfű


Általában ők sokat beszélnek, alig hagyják szóhoz jutni a másik embert főleg akkor ha saját elveikről, eszméikről beszélnek. Jellemzően kevésbé toleránsak, mint embertársaik. 
Ennek az embernek Vasfű eszenciára van szüksége, mert számára is üdvözítőbb lenne, ha higgadtabban, kevesebb vehemenciával, - és így sok embert nem elüldözve - ajánlaná áruit, általa kipróbált hasznos dolgokat, vagy mondaná el így, egyszerűen hitvallását.
Szüksége lehet még plusz energiára, hiszen az ilyen fajta viselkedés szinte viszi az energiát. Erre a Szilfa virágeszenciát vagy az Olajfát ajánlanám.
A "tolerancia virága", eszenciája pedig a Bükk. Biztosan ez is nagy hasznára válik neki. Sőt az is lehet, hogy először ez látszik rajta leginkább, tehát türelmetlen, nem nagyon hallgat meg másokat, és elfogadni is nehezen tudja az ellenérveket.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése