2015. január 15., csütörtök

Katáng az anyaság virága

Mezei katáng, gyönyörű kék színű ....gyógyhatással bíró gyom, a fitoterápiában is felhasználják. Nagyon erős eszencia, mely mélyreható változásokat okoz. Hiszen az az érzelem és viselkedés is az egyik legfontosabb, mely életünkben az erőt és harmóniát és nem utolsósorban a fejlődést hozza: az önzetlen szeretet.
Mezei katáng mező

Érdekes párhuzamot lehet vonni itt fitoterápia és Bach-virágterápia között. A mezei katáng teáját máj, vese és léptisztítóként ajánlják a fitoterapeuták. A betegségek lelki okait nézve a májbetegségek a düh és harag érzelmekkel hozhatók kapcsolatba, míg a vesét a szeretet központjának is tartják.
A Bach-virágterápiában pedig az önzetlen szeretet megélésére, anyáknál az elengedésre, a játszmák nélküli szeretettel teli szülő-gyerek kapcsolat elősegítésére javasoljuk.

Hogyan is néz ki gyakorlatban ez a helyzet? Tegyük fel, hogy egy anya mindenről tudni akar, amit a gyereke - aki már mondjuk elmúlt húsz éves, de akár csak tizenhat - csinál, gondol, tesz. Ez még nem is lenne talán baj, de az anya mindebbe bele is szól, próbálja befolyásolni, irányítani a felnövekvő gyerekét. Nem tud róla leszakadni, nem engedi a saját életét élni. Általában az ilyen típusú szülők "erős" jelleműek, önbizalom hiányuk lehet, és mint egyfajta önigazolásként nyomják azt, aki a legközelebb áll hozzájuk. Állandóan visszacsatolást várnak arról, hogy ők szeretve vannak. Nem akarnak ezzel semmi rosszat, csak mintha félnének attól, hogy az önállósodással együtt elvesztik az irántuk irányuló szeretet is. Szabadság viszont mindenkinek kell, mondhatni elengedhetetlenül szükséges az egészséges fejlődés szempontjából.
Így készül a virágkivonat
A katáng állapotban lévő ember (és itt lehet gyerek is) ha ad valamit, elvárja, hogy ő is kapjon cserébe valamit. Önzetlenül, csupán szívből adni nehezére esik. Persze mindenki szereti, ha dicsérik, köszönetet mondanak neki, csupán azzal van a gond, ha ez elvárás szerűvé válik.

A katáng állapotban lévő szülő elvárja például, hogy gyermeke minden ünnepet otthon töltsön, még akkor is, ha neki már rég külön élete van.

Könnyítsünk tehát saját és gyermekünk helyzetén, ha ilyet tapasztalunk egy kis katáng eszenciával! Nagyon sokszor egyébként a gyermeknek is szüksége van erre az eszenciára, de az már egy másik bejegyzés témája lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése