2015. május 6., szerda

Tárnics a HIT virága

A Bach-virágterápiában a Tárnicsot a hit virágának nevezik.


Mit is jelent ez nekünk? A hit elvileg velünk született "készség", tudás. Nem kell tanulni, mert természetesen van velünk, bennünk.
A probléma az, hogy a mélyről jövő hitet már nagyon kicsi korban el lehet veszíteni. Aki már egy kicsit is ingadozik, és nem kap otthon pozitív megerősítéseket, bizony hamar bizalmát veszti az életben, abban, hogy mindennek helye és ideje van, és pont akkor, amikor az történik velünk.

Tehát már a gyerekeknél is fennáll ez a probléma. Pedig a mostani gyerekek nagyon erősek, egyben nagyon érzékenyek is. Pontosan ezért hatnak súlyosabban a környezet negatív dolgai  rájuk (óvodai, iskolai kudarcok, indokolatlan szigor, kiabálás, veszekedés stb.). Álljunk gyerekeink mellett ki! (hogy hogyan tudunk ebben is megerősödni, azt egy másik cikkben írom majd meg, a kulcsszó a Kisezerjófű).

A Tárnics eszencia akkor is nagyon fontos a problémák megoldásának segítésében, amikor élethelyzetünk változik, még nem teljesen látjuk a jövőt, tervezünk, de minden kisebb akadály (ami számunkra természetesen nagynak tűnik) megingat minket abban, hogy elinduljunk, tovább lépjünk az úton.

Ha a terápiában egy kis elakadást észlel a terapeuta, akkor is meg kell vizsgálni, hogy nem szükséges-e a Tárnics eszencia. Ez lökést ad, mintegy újra összekapcsol az eredővel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése