2015. május 6., szerda

Ha a baba nem alszik - Bach-virágeszenciák, melyek segítenek babának, szülőnek egyaránt

Többen kérdezik tőlem, hogy hány éves kortól lehet alkalmazni a virágcseppeket. Már csecsemő korban is, csak akkor egy kicsit másképp.


A következő kérdés a babákkal kapcsolatban sokszor az alvásról, illetve inkább a nem alvásról szól.
Nehezen alszik el a baba, éjszaka többször felsír, kisgyerek vándorol a szülők ágyába hajnalban, egyedül nem alszik el, és hasonlók.
Jelentem, tudom miről van szó, a most kamasz fiam produkált ebből párat anno. Sajnos még nem alkalmaztam akkor a virágcseppeket..

Most már viszont más gyermekeinél alkalmazva és tapasztalatot szerezve tudok átadni pár hasznos tanácsot a Bach-virágcseppek jótékony hatásáról.

Nehezen alszik el, egyedül nem alszik el: majdhogynem általános, és azt gondolom a kisgyermeknek valóban szüksége van ezekre az esti együttlétekre ahhoz, hogy biztonságban érezze magát, megnyugodjon. A gond akkor kezdődik, ha már a "kiosonás" taktikáját kell választanunk. Ezen a ponton már biztos fáradtak vagyunk, rendesen. A probléma megoldásához tartozó eszenciák legfőképp a Rezgőnyár, Bohócvirág, Dió.

Éjszaka felsír, de szinte fel sem ébred, csak vigasztalanul sír: hatékony eszencia a Napvirág, esetenként az Elsősegélycsepp. Természetesen a felsírás oka lehet fogzás, vagy betegség is (pl. fülfájás). Az Elsősegélycsepp ezekben az esetekben is áldásos hatású.

Mindig felébred, egy átaludt éjszaka sem létezik: Vadgesztenyerügy, Ernyős madártej, Dió.

Ezek lehetnek a legfőbb eszenciák a babáknak, és még egy nagyon fontos, az Elsősegélycsepp, ami például oldja a babában a szüléssel kapcsolatos traumákat, ha van ilyen.

Fontos! Teljesen természetes, hogy a babák és kisgyermekek időnként felsírnak, néha-néha félnek valamitől, néhány napon keresztül több törődést igényelnek, be szeretnének menni a szülői ágyba. Megoldandó problémáról akkor beszélhetünk, ha ezek régebb óta, és szinte folyamatosan fennállnak.

Jó tudni még, hogy általában az anyának is kell szednie eszenciakeveréket a terápia ideje alatt. Van, amikor ugyanazokat, mint a baba (szoptatás idején jellemzően), + még 1-2 eszenciát. Szoktam például adni fáradtságra/kimerültségre, türelmetlenségre eszenciákat az anyának.

Az egész családnak jó, ha ez az időszak minél kevésbé megterhelő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése