2015. május 18., hétfő

Leblokkolás, pánik, félelem

Volt már olyan érzésed, hogy a torkodban dobog a szíved? Meg akartál szólalni, de valahogy nem jöttek a szavak? Volt már olyan, hogy valaki keményen szólt hozzád, és Te nem tudtál megfelelően válaszolni? Higgadtan, semlegesen vagy épp megértéssel?
Új társaságban nehezen szólalsz meg, inkább meghúzódsz a sarokban?
Olyan volt-e már, hogy elöntött a forróság, ha megláttál valakit, akit inkább kerülnél? .. és olyan volt-e már, hogy földbegyökerezett a lábad, mikor megláttál szabadon egy kutyát, aki feléd közelít?
Ébredtél-e zaklatottan, sírva, ébredt-e a gyermeked így? 
Vizsga közben mindent elfelejtettél, pedig tegnap este még mindent tudtál?
Több ember előtt kellene beszélned, és ettől nagyon félsz?
Néha rád tör a pánik? Vagy nem is annyira néha?

A Bach-virágterápia szempontjából ezek mind egy virágról szólnak, a Molyhos napvirágról. Ő a megoldás kulcsa, legalább is az egyik kulcsa.


A Molyhos napvirág eszencia cselekvésre ösztökél, szólalj meg, merj lépni, haladj! Gyönyörű sárga (mit ne mondjak, szeretem!), akár csak a napfonat csakra, mely szintén a cselekvés, a tettek központja. 
Ez a pici virág fontos összetevője az 5 komponensű Elsősegélycseppnek is.
Babáknak akkor adom, ha sírva, vigasztalanul ébrednek álmukból (és ez rendszeres), kisgyermekeknek, ha leblokkolnak, netalán dadognak, iskolás gyerekeknek, egyetemistáknak ha feleleteknél leblokkolnak, nem jut eszükbe a tananyag.
Pánik betegségnél nagyon jó kiegészítő eszencia. Ilyen esetben érdemes kombinálni a kezelést más alternatív gyógymódokkal, és orvos tanácsát is minden esetben ki kell kérni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése