2014. szeptember 4., csütörtök

Ha úgy érzed kicsúszott a lábad alól a talaj

Néha bárkivel előfordulhat, hogy úgy érzi erői és lehetőségei végére ért. Nem feltétlenül halálos betegségről van szó, hanem olyan élethelyzetről, amikor azt gondoljuk az már túl sok nekünk, nem bírjuk erővel, energiával.
Leírok egy esetet, melyben a benne lévő hasonlókat érzett.
Súlyos beteg családtag, aki folyamatos felügyeletre és ápolásra szorul. Sakkozni az idővel, hogy itt is ott is helyt tudj állni a kisebbik feladat. A nagyobb a lelki teher.
Ezzel szinte egy időben a nő gyermekénél is kimutattak egy olyan betegséget (nem szeretem ezt a szót, de most ezt használom), ami ugyan teljesen jól karbantartható, mégis újabb felelősséget, odafigyelni valót ró a szülőkre.
Apa gyakran van távol a munkájából kifolyólag, és mint sok családnál, itt is ő a fő pénzkereső, a nő pedig az, aki gondoskodik gyerekről, idős beteg családtagról.
Mindezek mellett a nő nemrég indította saját vállalkozását, melyben nagyon jól érzi magát,  szárnyakat kap, mikor azzal foglalkozik. Viszont úgy érzi, nem tud annyi időt szánni rá, mint szeretne. Van, amiről a gondozás miatt le kellett mondania. Vagy legalább is ő így érzi.

A helyzetet időről időre kilátástalannak, megoldhatatlannak látja. Úgy érzi nem tud elég időt és energiát tenni új vállalkozásába, időnként a felelősséget elhárítja magáról, hivatkozik arra, hogy muszáj otthon maradnia többet a beteggel.

Mi az, amit én látok?

Egyrészt egy teljes kétségbeesést, másrészt valószínűleg ettől a helyzettől időről időre felbukkanó depressziót, reményvesztettséget, kicsit a sorsot vagy mást hibáztatást.
Ezt a keveréket készítettem első alkalommal:
Szelídgesztenye - teljes kétségbeesés miatt
Sülzanót - reményvesztettségre
Tárnics - az életbe és a lehetőségekbe vetett hit erősítésére
Vadrepce - az időnként erősen feltörő depresszió érzés áthangolására
Fűzfa - mások hibáztatása saját élethelyzetünkért, felelősség "átruházása"

Kis adagot  (10 ml) készítettem, mert ez a keverék nagyon erősen hat, azaz gyorsan érezni a hatást. És valóban így is volt! Ez az adag 7-10 napig elegendő az előírt, azaz 4x4 csepp alkalmazásakor.
A következő 10 ml-es adagba már gyertyánt is kevertem. Ennek oka az iskolakezdés, a nyári szünet utáni "hétköznapok" voltak. Ez még nagyon friss, de korábbi tapasztalatok szerint a gyertyán igen jól hat a taposó malomnak megélt élethelyzetek érzése megváltoztatásában. Ugye, itt sem arról van szó, hogy élethelyzet változik, hanem arról, hogy mi azt hogyan éljük meg.

Szeretettel ajánlom ezt a keveréket mindazoknak, akik úgy érzik mély gödörbe estek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése